Vier generaties lopers aan de start Omloop Ter Heijde

Omloop van Ter Heijde weer bijzonder

Inschrijven voor 9e Omloop Ter Heijde

Vrijdagavond 5 juni 2015 wordt voor de 9e keer de Omloop van Ter Heijde gelopen.
De kleinste lopers en loopsters (t/m 8 jaar) starten om 19.00 uur voor de Framesportloop van 600 meter.
Tien minuten later wordt er gestart door de jeugd van 9 t/m 12 jaar.
Onder de deelnemers van beide afstanden wordt een fiets verloot en zijn er enkele kleine prijzen te winnen. Ook zorgt de organisatie voor een kinderkermis op het startterrein.
Inschrijven kan in het Vrondel, De Wurft 1, 2684 XE Ter Heijde aan zee vanaf 18.00 uur!
Om 19.30 uur start de Linneweever recreatieloop van 5 km.
De Spruijt Accountants Omloop van Ter Heijde wordt om 20.15 uur weggeschoten.
Voor de 5 en 10km kan men tot 24 mei voorinschrijven via de website.
De loop gaat door de duinen over een verharde ondergrond.
Dweilorkest Herriemenie uit Naaldwijk zorgt voor een gezellige sfeer rond start en finsh!

Met de hele klas naar Koppert Cress

Donderdag 10 juli was het zover. Om 1 uur stonden de kinderen van groep 4 van de Ichthusschool in Monster klaar om in de auto's te stappen die hen naar Koppert Cress zouden brengen. Jordy, een leerling van deze groep, had een prijs gewonnen bij de omloop van Ter Heijde. Hij mocht met zijn hele klas een smaakvolle les bijwonen bij Koppert Cress.
Ze werden ontvangen in de hal, daar moesten eerst de handen ontsmet worden.
Na een filmpje over het bedrijf begon het proeven. Eerst werd er geroken en gekauwd, daarna mochten ze opzoeken wat ze geproefd hadden. Smaakte het naar peper, honing of drop, of leek het meer op mosterd? De kinderen liepen heen en weer, proefden en zochten de radijs, de noten of de knoflook.
Aan het eind kwam meneer Rob Baan ook nog even kijken, de kinderen stelden hem nog wat vragen. Na afloop kregen alle kinderen een kweekpotje mee. Zo kunnen ze zelf aan de slag met Koppert Cress.

Omloop Ter Heijde groot succes

Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen vrijdag de achtste Omloop van Ter Heijde gelopen. Om 18.45 uur stonden de 150 jongste deelnemertjes klaar bij de startstreep, die om 19.00 uur begon. Zij liepen een rondje van 6oo meter. Door de shirtjes was het een lentegroen lint wat door Ter Heijde Liep. Een geweldig gezicht. Bij de jongens won Sander VogeL (2.11), tweede werd Maurits van ScheijndeL (2.12) en derde was Jayden vd Velden (2.15). Het snelste meisje was FLoortje Lusthof (2.22), voor Lisanne van Seventer (2.35) en derde was FLeur Lagerweij (2.39).
De Framejeugdloop van 9 t/m 12 jaar, met 70 jonge atleten, werd bij de jongens gewonnen door Paddy Smith (4.41), gevolgd door Ruben Rolvink (4.44) en Steijn de Bruijn (4.50). Bij de meisjes was Daphne v.d. Knaap de snelste (5.05) gevolgd door Krista v.d. Zalm (5.09) en Fredenek Dekker (5.10). Terugkijkend op de jeugdlopen van dit jaar is het logisch dat de Omloop van Ter Heijde in de topl0 van de meest kindvriendelijke lopen van Nederland staat.
Om 19.30 uur werd de Van Wijnen 5km-recreatieloop weggeknald. Evenals vorig jaar was de organisatie er in geslaagd om kanonier Atjan v.d. Bos naar de ‘Heijdse kannonen’ te halen.
Deze wedstrijd werd gewonnen door Jeroen van Aken (Haag Atletiek) in 16.04. Als tweede finishte René van der Stap, in 16.36.
Bij de vrouwen ging de overwinning, net als vorig jaar, naar Ilona Lievaart, in 19.10. Als tweede kwam Nienke de Ruiter over de streep (19.56).
Bij afwezigheid van Mike Barsaiyan werd bij de 10 kilometer een regionale winnaar verwacht.
Dat vermoeden werd bevestigd. Arthur van Dijk uit Monster heeft het goede voorbeeld gegeven en tevens een van zijn doelen voor 2014 bereikt. Hij wilde dit jaar namelijk op de 10 kilometer een tijd beneden de 33 minuten lopen. Hij kwam als winnaar over de finish in 32.57. Sjoerd van Marrewijk werd op 39 seconden tweede.
Bij de vrouwen ging de overwinning net als vorig jaar naar Marlies Jongedus, nu in 38.53. Zij had daarmee 23 seconden voorsprong op haar trainster, Carla Ophorst.
Na afloop was de prijsuitreiking in het gezellige Vrondel, waar veel deelnemers in de verschillende catego rieën de rijk gevulde groentekist, het blijft een gezonde loop, in ontvangst mochten nemen.
Meer beelden, van de geslaagde loop zijn te zien op http://www.omloopterheijde.nl Een uniek filmpje wat ge maakt is door een van de lopers, met een camera op zijn helm http://www.youtube.com!watch?v=mkvGN9YRL2o&feature=youtu.be is ook de moeite waard.

Aantal bezoekers
Vandaag: 39 Deze week: 292 Deze maand: 1836 Totaal: 194668

Op dit moment zijn 8 gasten online